У місті Чоп на Закарпатті відкрили бюро правової допомоги

08.02.2022

У місті Чоп на Закарпатті запрацювало бюро правової допомоги. Тут надаватимуть правову допомогу мешканцям Чопської, Сюртівської та Великодобронської територіальних громад.

Чопське бюро правової допомоги Ужгородського місцевого центру стало четвертим в Ужгородському районі та 15-тим у Закарпатській області.

«Правові послуги стали ще ближчими до населення строкатих місцевих громад, у яких спільно проживають українці та угорці, роми та словаки, представники інших національностей. Усі вони отримали можливість на місці отримати якісну безоплатну первинну та вторинну правову допомогу, підвищити рівень правосвідомості та правової культури», — наголосив директор Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Василь Попадинець.

Очолила Чопське бюро правової допомоги досвідчена юристка Марія Чайка, яка працює в системі БПД уже п’ять років.

«Чоп – це прикордонне містечко, тут розташовані дві військові частини, прикордонний загін, пункт тимчасового тримання для іноземців та осіб без громадянства, а також на його території проживає 387 учасників бойових дій. Тож ми готові до активної роботи», — розповіла Марія Чайка.

За словами директора Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайла Давиденка, за 2021 рік до Ужгородського місцевого центру надійшло 232 звернення на вторинну правову допомогу від іноземців з пункту тимчасового тримання та осіб без громадянства. Тож відкриття нового бюро спростить доступ до правової допомоги, зокрема, і цим категоріям клієнтів системи БПД.

Чопське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Чоп, вул. Берег, 2 кім. 4а та працює з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00, у п’ятницю з 9:00 до 16:45, без перерви. Електронна пошта: chopske@legalaid.uz.ua.

Довідково. В офіційному відкритті бюро взяли участь керівники Регіонального та Ужгородського центрів з надання БВПД, голова Чопської міської ради Валерій Самардак, секретар міськради Галина Цар, начальник Служби у справах дітей Чопської міської ради Дзюба Олександра, представники військової частини Т 0300, представник 94 прикордонного загону Сергій Курдельчук, представники ГО «Ветерани війни та учасники БД м. Чоп» Володимир Підвиcоцький, Микола Червеняк, волонтери Мар’яна Граб, Юлія Макар, голова громадської організації Клубу ветеранів війни та праці м. Чоп Катерина Вересюк

Поділитися: