Правопросвітництво та консультування у Великодобронській територіальній громаді

31.05.2022

З метою підвищення рівня правової свідомості та освіченості людей у сфері земельного законодавства, завідувач Чопського бюро правової допомоги Марія Чайка та головний юрист Ужгородського бюро правової допомоги Петро Крон провели правопросвітництво на тему «Земельні відносини під час воєнного стану» та виїзне консультування у Великодобронській ТГ, в рамках реалізації Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство».

Під час консультування жителі Великодобронської територіальної громади цікавились земельними, пенсійними, адміністративними питаннями, на які отримали фахові правові консультації.

Також, у рамках Данської ради у справах біженців та юристів партнерів в Україні головний юрист сектору Ужгородського бюро правової допомоги Петро Крон провів консультування та правопросвітництво про безоплатну правову допомогу в умовах воєнного стану для вимушених переселенців на базі консультаційного пункту доступу до БПД в Великодобронській територіальній громаді.

Під час заходу вимушені переселенці дізналися про можливість скористатися послугами безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, порядок звернення до місцевого центру з надання БВПД для отримання захисту; здійснення представництва їх інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Найновіші правові норми у формі правових консультацій можна переглянути на платформі WikiLegalAid (https://wiki.legalaid.gov.ua). Там є роз’яснення простою мовою щодо прав громадян та порядку їх реалізації; зразки документів; посилання на судову практику, цілий розділ присвячено нормам, пов'язаним із воєнним станом в Україні.

Поділитися: