Протидія домашньому насильству

07.07.2021

Персонально відповідальний за координацію заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі – Сігеті-Шера Наталія Юліївна, заступник голови з соціальних питань Великодобронської сільської ради 715-325, E-mail: nagydobrony.khaza@ukr.net

Відповідальна особа за проведення роботи з прийому та реєстрації заяв і повідомлень про вчинення насильства, координації заходів реагування на факти вчинення насильства – Папп Олександра Аттіловна, ВО начальник Служба у справах дітей Великодобронської сільської ради, 715-216, с. Мала Добронь,вул. Петефі 56, E-mail: gyermekek.munka@gmail.com

Що робити, якщо Ви страждаєте від домашнього насильства?

ЗАТЕЛЕФОНУЙТЕ НА ГАРЯЧУ ЛІНІЮ «15-47»

АБО ЗА НОМЕРОМ «102»;

На гарячій лінії «15-47»;

надаються юридичні, психологічні та інформаційні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або з питань загрози вчинення такого насильства, надається психологічна допомоги потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам, дітям. Сервіс діє цілодобово, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімні та конфіденційні.

За номером «102»

поліцейський уповноваженого підрозділу поліції прийме заяву чи повідомлення про факт вчинення домашнього насильства у будь-якій формі та складе протокол про адміністративне правопорушення.

Якщо Ви постраждали від домашнього насильства, зверніться за допомогою!

Куди звертатися за допомогою?

Безпека

Назва суб'єкта,

який надає допомогу

Адреса

(години роботи)

Телефони

Поліція

цілодобово

102

МНС (служба екстреної допомоги)

цілодобово

112

Соціально-психологічна допомога

Центр надання соціальних послуг Великодобронської сільської ради

с. Велика Добронь,
вул. Малодобронська, 2

714-953

Великодобронська сільська рада

с. Велика Добронь,
вул. Чонгор, 2

714-325

Медична допомога

«Швидка медична допомога»

цілодобово

103

АЗПСМ с. Велика Добронь

с. Велика Добронь,
вул. Малодобронська, 129

714-231

АЗПСМ с. Чомонин

с. Чомонин,
вул. Широка, 2

+380662537686

АЗПСМ с. Мала Доброннь

с. Мала Добронь,
вул. Петефі, 56

715-212

Служби безкоштовної “ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ” і телефони довіри

Національна “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми і гендерної дискримінації

0 800 500 335 або

116 123 з мобільного

Безоплатна правова допомога

0 800 213 103

Національна “гаряча лінія” з захисту дітей

0 800 500 225 або

116 111 з мобільного

Служба у справах дітей

Великодобронської сільської ради

с. Мала Добронь,
вул. Петефі, 56

715-216

ЩО ТАКЕ ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО?

Домашнє насильство - діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім'ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім'єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь (ст.1 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству).

У ВИПАДКАХ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

Якщо починається сварка, яка може закінчитися фізичним насильством, спробуйте перейти у приміщення, яке можна легко покинути. Намагайтеся триматися ближче до виходу. Уникайте суперечок у кімнатах, де є гострі та ріжучі предмети.

Знайдіть місце, куди зможете піти у разі небезпеки. Важливо, щоб це було місце, де зможуть Вас захистити і у якому кривдник одразу не знайде Вас
Домовтеся зі своїми сусідами, щоб вони викликали поліцію у випадку, коли почують крик з Вашого помешкання

Зробіть та заховайте у надійному місці запасні ключі від дому/квартири або машини так, щоб у разі небезпеки Ви могли швидко вийти та дістатися до безпечного місця.

Заховайте в безпечному місці необхідну суму грошей, список з номерами телефонів, паспорт, документи дитини, інші важливі документи, також деякий одяг та необхідні ліки

Заздалегідь дізнайтеся телефони місцевих служб, які зможуть надати Вам необхідну підтримку

Не мовчіть! Розкажіть про свою проблему людям, яким довіряєте найбільше та обов'язково зверніться за допомогою до спеціалістів.

МИ ГОТОВІ ПІДТРИМАТИ ВАС ТА ДОПОМОГТИ!

Поділитися: